Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close
start / Framåt Tillsammans

det här är

Tillsammans Med Växjö DFF 

Tillsammans med Växjö DFF har blivit samlingsnamnet för vår identitet, vår kultur och vilka vi vill vara. Växjö DFF ska vara en förening där vem som helst ska kunna hitta sin plats, oavsett om det är som anställd, aktiv, ledare, förälder, ideellt engagemang eller på en kaffe – tid för gemenskap är viktigt och känslan av att tillhöra ett sammanhang är något vi tror starkt på.   

                                                                                                                                                                                                                                           

  Jag tror inte på att armbåga sig fram, enskilda stjärnor i ett lag eller att ensam är stark. I Växjö DFF ska vi göra det tillsammans och som jag sagt sedan jag klev in i Växjö DFF – vem                  som helst ska kunna hitta sin roll i vår förening och det är så vi arbetar nu” - Laura Solterbeck, Klubbchef
                                      

Något annat vi i Växjö DFF är övertygande om är att det är dags för samhället att visa att vi menar allvar med att skapa samma förutsättningar för tjejers rätt till lika villkor inom idrotten. Vi tror att så länge sponsorfördelningen är fördelat 80 % till herridrott & 20 % till damidrott samt att det finns skattelagar som gör det ekonomiskt tuffare att sponsra kvinnor fyller vi en viktig funktion i Sverige att vara en ren fotbollsförening som lägger 100 % av sina resurser och engagemang på flickor och damer.
 

VÄXJÖ DFF ÄR JÄMSTÄLLDHET 

 

5. Jämställdhet. 
Röd-orange kvadrat, text och symbol i vitt. 
En cirkel, en kombinerad mans- och kvinnosymbol, med en pil och ett plustecken utvändigt, i mitten av cirkeln finns ett likhetstecken.


Med bakgrund till det ovannämnda har vi i Växjö DFF jobbat hårt för att starta upp olika initiativ där vi vill bidra till en hållbar stad. Vårt första initiativ, som startades våren 2021, är det vi kallar ”Birka”. Nedan finner ni våra initiativ där det är våra A-lags- & Akademispelare som jobbar i dem – detta för att kunna erbjuda våra spelare bättre löner och skapa de bästa förutsättningar för deras Elitsatsningar inom fotbollen.

Inte Ensam

Detta är Växjö DFF´s initiativ som har som huvudsyfte att bryta den ofrivilliga ensamhet många äldre känner i sina service- och äldreboenden. Initiativet innebär att två av våra A-lagsspelare är på ålderdomshemmet Birkagården en dag, varannan vecka, i tre timmar där syftet är att kunna erbjuda en liten guldkant till de äldres vardag genom att besöka dem i sin egen hemmamiljö. Tid för att bara umgås över en kopp kaffe, spela spel, högläsning, IT-stöd och inte minst att erbjuda rörelse genom promenader, gymnastik eller spela Gåfotboll. Socialt och givande både för våra äldre och yngre samt ger en ökad förståelse för varandras vardag och tid i livet.

I Inte Ensam arbetar vi med: 


Logotyper Mål 3Logotyper Mål 10

Växjö DFF Fadderverksamhet

 

Med bakgrund till att 60 % av alla unga tjejer saknar kvinnliga förebilder inom fotbollen har vi återupptagit vår fadderverksamhet som under pandemitiden tyvärr uteblev. Samtliga av våra barn- och ungdomslag har blivit tilldelade två A-lagsspelare som en gång i månaden hälsar på hos lagets träning.

 

Utöver fadderverksamheten i vår egen förening har vi även utökat till fler föreningar i Kronobergs län genom att bjuda in de till våra hemmamatcher där man får en arenavisning, träffa vår huvudtränare Olof Unogård som bland annat berättar om hur livet som elitspelare ser ut och hur det är att gå från en akademi till ett elitlag på högsta nivå. Lagen får även prata med vår Sportchef Dennis Popperyd samt en A-lagsspelare. Dessutom får spelarna i uppgift följa en spelare under matchen som spelar på samma position där de ska lägga märke till hur spelaren beter sig på plan.

 

Vår huvudtränare Olof Unogård och assisterande tränare Matilda Bergstrand åker även ut till andra föreningar i Växjö kommun där de håller i utbildning för ledare under deras ordinarie träningstid medan våra A-lagsspelare tar hand om träningen.

I vår Fadderverksamhet arbetar vi med: 


Logotyper Mål 34. God utbildning för alla. 
Mörkröd kvadrat, text och symbol i vitt. 
En uppslagen bok med en penna bredvid.5. Jämställdhet. 
Röd-orange kvadrat, text och symbol i vitt. 
En cirkel, en kombinerad mans- och kvinnosymbol, med en pil och ett plustecken utvändigt, i mitten av cirkeln finns ett likhetstecken.Logotyper Mål 10

Kvartersfotboll

 

Kvartersfotboll är ett samarbete med Växjö Kommun där vi under lov-/semestertider erbjuder olika aktiviteter för barn och ungdomar på Tallgården utanför Araby för att bidra till en upplevelserik fritid.

I Kvartersfotboll arbetar vi med: 


Logotyper Mål 34. God utbildning för alla. 
Mörkröd kvadrat, text och symbol i vitt. 
En uppslagen bok med en penna bredvid.5. Jämställdhet. 
Röd-orange kvadrat, text och symbol i vitt. 
En cirkel, en kombinerad mans- och kvinnosymbol, med en pil och ett plustecken utvändigt, i mitten av cirkeln finns ett likhetstecken.Logotyper Mål 10

Samarbete med Global Relations och Zelmerlöw & Björkman Foundation

 

Tillsammans med Kicki Hellberg på Global Relations LiU har vi hittills hunnit skicka två leveranser med matchställ, överdragskläder, träningskläder, fotbollsskor och fotbollar till flickskolan Kenswed Academy som ligger i Nairobi, Kenya. Global Relations är en obunden ideell förening som administrerar skol- och hälsoprojekt i Kenya. Projekten ligger strax utanför Nairobi och består av Kenswed Secondary School (en kostnadsfri gymnasieskola för 300 ungdomar) samt Kenswed Hospital.

Här arbetar vi med: 


Logotyper Mål 34. God utbildning för alla. 
Mörkröd kvadrat, text och symbol i vitt. 
En uppslagen bok med en penna bredvid.5. Jämställdhet. 
Röd-orange kvadrat, text och symbol i vitt. 
En cirkel, en kombinerad mans- och kvinnosymbol, med en pil och ett plustecken utvändigt, i mitten av cirkeln finns ett likhetstecken.Logotyper Mål 1017. Genomförande och globalt partnerskap. Marinblå kvadrat, text och symbol i vitt. Fem ringar överlappar varandra i en cirkel.

Vill du eller ditt företag vara med och stötta våra hållbarhetsinitiativ?

Kontakta:

Laura Solterbeck 

0761 – 13 69 05

laura.solterbeck@vaxjodff.se