Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Vinst mot Lidköpings FK i Svenska Cupen

Det blev seger 6-1 (4-0) mot Lidköpings FK i Svenska cupen. Matchen spelades på Sportfältet och våra mål gjordes av Dupuy (x3), Russel (x2) och Nilsson. Samtidigt vann BK Häcken över Kristianstads DFF med hela 7-2 och kniper därmed semifinalplatsen medan vi slutar tvåa i gruppen.

Avslutande gruppmatch i Svenska cupen och chans till avancemang om Kristianstads DFF besegrade BK Häcken, samtidigt som vi vann med stora siffror mot Lidköpings FK. Vi har inte tidigare varit i den situationen att vi kunnat spela för att nå semifinal i Svenska Cupen. Samtidigt ödmjukhet inför uppgiften, fokus på vår match och inte bry oss om resultatet på Hisingen i Göteborg.

Stark publik i regnet på Sportfältet där vi får en fantastisk start. 1-0 redan efter två minuter, där Victoria Svanström frispelar Larkin Russel. 2-0 i 8:e är snyggt, där Elin Nilsson möter och skarvar på djupet till Victoria som åter når in till Larkin Russel. Fem minuter senare kommer 3-0, när Larkin Russel på vänsterkanten spelar fram till Dessislava "Dessi" Dupuy. Vi fortsätter hålla tempot uppe och i den 21:a minten gör vi 4-0, när Heidi Ellingsen når in med en längre boll till Dessi Dupuy som gör sitt andra mål för kvällen. Vi fortsätter producera målchanser, där Victoria Svanström har en bra frispark i 25:e och Elin Nilsson bjuder publiken på en konstspark i den 35:e spelminuten. Men det blir inga fler mål innan paus.

Inför andra byter vi in Thórdís Ágústsdóttir och snackar om att fortsätta trycka på. Lidköping spelar dock smart och tar ner sin backlinje ytterligare. Vi får det svårare att komma igenom samtidigt som det ger bortalaget möjligheter till kontringar. På Lidköpings första hörna kommer lite oväntat 4-1 och nu ökar även bollinnehavet för våra motståndare. En märklig matchbild där vi plötsligt har svårt att komma till vettiga avslut. Med 20 min kvar hårdnar det ute på planen och Lidköping får tre gula kort inom loppet av fem minuter, varav tränaren får en varning. Här får vi äntligen tillbaka ett övertag och gör 5-1 i 84:e, där Thórdís Ágústsdóttir får i bollen till Dessi Dupuy som därmed gör ett hat-trick. På stopptid trycker sedan Elin Nilsson in slutresultatet 6-1 efter förarbete av Victoria Svanström. 

Kunde sedan blivit ytterligare något mål i slutminuterna, men 6-1 står sig. Skall visa sig att vårt resultat inte blir avgörande för gruppsegern, där BK Häcken vinner stort mot Kristianstads DFF med 7-2. Vi tackar Lidköpings FK för matchen och önskar samtidigt BK Häcken lycka till i semifinalen. Bra jobbat tjejer och nu tar vi lite ledigt i påsk!

Skribent: Ronny Johansson, lagledare 

ANNONS