För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

DET HÄR ÄR

NYHETER

Viktig seger på stopptid mot KIF Örebro

Dessi Dupuy gör 1-0 i 96:e matchminuten. Foto: Ronny Johansson

Hemmapremiär och grymt viktig seger mot KIF Örebro DFF med 1-0 (0-0), där vårt mål kommer i 96:e minuten av Dessi Dupuy. Otroligt viktigt mål med jublande publik, glada Växjötjejer och tårögda ledare.

Hemmapremiär en solig lördag, men det var kallt i luften vilket höll nere publikantalet. Bra träningsvecka och bra start i matchen där Dessi Dupuyr och Elin Nilsson får till avslut och där Nesrin Akgün utmanar piggt på högerkanten. KIF Örebro står lågt i inledningen men vi har svårt att tråckla oss igenom försvaret. Efter ett inlägg i 17:e får Nesrin ett friläge men skottet går över, och just skott över mål skulle det bli fler av denna dag. I slutet av första kommer Örebro in i matchen och sätter nu press högre upp. Här skapar de också ett par farliga lägen. Med fem minuter kvar har Larkin Russell ett skott i ribban, men det är mållöst i paus.

I andra försöker vi få upp tempot och få till fler avslut på mål. Även nu inleder vi starkt och det är tidvis spel mot ett mål. Vi får till ett par avslut här men flera gånger skjuter vi över målet och en gång i ribban. Victoria Svanström har kommit in och bjuder på ett par vassa skott, där VDFF-fostrade Clara Ekstrand i Örebromålet får sträcka ut.

Med kvarten kvar kommer KIF:arna tillbaka in i matchen och skapar flera bra lägen med bl.a. tre hörnor och är dessutom halvnära att få en straff. Vår backlinje gör ett jättejobb, där Emma Holmqvist radar upp snygga brytningar och där Fia Redenstrand gör en fantastisk kämpainsats, vilket bidrar till att Maja Bay Østergaard håller nollan idag. Vi kämpar på och byter in nykomlingen Jenny Danielsson, som kliver in med pondus och gör det bra. På stopptid får Fia in en boll från vänsterkanten som Clara räddar, men där Dessi forcerar in 1-0 i 96:e matchminuten. Vilket jubel på Visma Arena och vilket viktigt mål! Bra jobbat tjejer och tre poäng kändes rättvist idag!

Skribent: Ronny Johansson, Lagledare