Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Växjö DFFs målvakt Louise Högrell är Månadens Spelare i Elitettan

Växjös burväktare har hållit nollan genom hela september och belönas med priset som Månadens Spelare.

Motivering: Högrell har hållit tätt i hela september och är nu uppe i sju raka matcher utan insläppt mål. Samtidigt rusar hennes Växjö mot förstaplatsen och tabellettan har just nu åtta poängs marginal till -tvåan, -trean och -fyran.

Växjö går som tåget i Elitettan och rusar mot avancemang uppåt i seriesystemet. Flest mål framåt, minst antal insläppta. På 22 matcher har man bara släppt in tolv mål och Louise Högrell har inte behövt vittja det egna nätet sedan i 3-1–segern mot Jitex den sjätte augusti.

Efter att ha hållit nollan mot Älvsjö, IK Uppsala, RIK Karlskoga och IFK Norrköping får hon nu priset som Månadens Spelare.

– Jag känner mig självklart väldigt hedrad att bli utsedd till Månadens Spelare. Det gör mig väldigt glad att ens bli nominerad. Vi som lag har spelat med extremt hög kvalitet den senaste tiden, men det är tack vare vårt fantastiska försvarsspel det ens är möjligt för mig att hålla tätt i målet, säger Högrell.

Louise Högrell får, förutom äran, 10.000 kronor från ligans huvudsponsor Svenska Spel att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

– För mig är det väldigt kul att med detta kunna bidra till att stötta våran Fadderverksamhet, som är ett av våra CSR-initiativ, säger hon.

Laura Solterbeck, klubbchef i Växjö DFF, förklarar vad Fadderverksamheten innebär:

– Med bakgrund till att 60 % av alla unga tjejer saknar kvinnliga förebilder inom fotbollen har vi återupptagit vår fadderverksamhet som under pandemitiden tyvärr uteblev. Samtliga av våra barn- och ungdomslag har blivit tilldelade två A-lagsspelare som bland annat hälsar på hos lagets träning en gång i månaden, säger hon och fortsätter:

– Utöver fadderverksamheten i vår egen förening har vi även utökat till fler föreningar i Kronobergs län genom att bjuda in de till våra hemmamatcher där man får en arenavisning, träffa vår huvudtränare Olof Unogård som bland annat berättar om hur livet som elitspelare ser ut och hur det är att gå från en akademi till ett elitlag på högsta nivå. Lagen får även prata med vår Sportchef, Dennis Popperyd samt en A-lagsspelare. Dessutom får spelarna i uppgift att följa en spelare under matchen som spelar på samma position där de ska lägga märke till hur spelaren beter sig på plan. Vår huvudtränare Olof Unogård och assisterande tränare Matilda Bergstrand åker även ut till andra föreningar i Växjö kommun där de håller i utbildning för ledare under deras ordinarie träningstid medan våra A-lagsspelare tar hand om träningen, säger Solterbeck.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

Stort grattis Lollo! 

ANNONS