Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

 Växjö DFF värvar finska mittbacken Mimmi Nurmela!

Växjö DFF har signerat ett ettårskontrakt med finska Mimmi Nurmela, vilket innebär att Nurmela representerar klubben säsongen 2024.

Sportchefen, Dennis Popperyd, om nyförvärvet:

  • - Efter att ha varit i gång några veckor här så kände vi att vi behövde fylla på i truppen och det slutade med en mittback till. Att det blev Mimmi är vi givetvis glada över då hon kommer in och konkurrerar direkt med nuvarande spelare i truppen. Mimmi är en rutinerad mittback som gör många saker rätt på planen men kanske framför allt att hennes offensiv är riktigt bra. Hon kompletterar nu truppen inför 2024 och vi är väldigt nöjda med hur truppen har satt sig.

Den finska mittbacken har ett gediget fotbolls-CV med bland annat fem guldtitlar i Kansallinen liiga (Damligan) som är den finska högstaligan inom damfbollen. Utöver det har hon även tre silver i samma liga, två guld- & tre silvertitlar Finska Cupen, erfarenhet inom Champions League samt representerat Finland i A-landslaget såväl ungdomslandslagen U17, U18, U19, U23.

Hur hon tog sig dit?

Mimmi Nurmela, 27 år (född 1996), har sin moderklubb i finska Lepa. Efter fyra år i Lepa (2002 – 2006) gick hon över till Fc Kasiysi (2006 – 2008), vidare till Fc Espoo (2009 – 2011) och därefter till VJS (2012 – 2014). Inför 2014 värvades Mimmi Nurmela till Pk-35 Vantaa där hon gjorde sin debut i Damligan. Från sitt första år i klubben och två år framöver vann hon ligaguld (2014, 2015 & 2016) samt Cupguld 2016.

Efter fem år i Pk-35 Vantaa värvades Nurmela till ligakonkurrenten Helsingin Jalkapalloklubia (HJK) där det även där direkt blev ett ligaguld 2019. Det var i de senaste två nämnda klubbarna som Nurmela, utöver en rad liga- och cupmedaljer, även fick erfarenhet inom Champions League.

Nu,  efter fem år i HJK, har flyttlasset gått till Växjö denna vecka där Mimmi Nurmela börjat lära känna Växjö DFF.

  • - Jag känner mig exalterad över att ha skrivit på med Växjö DFF. Det här är ett steg som jag har väntat på att ta i min karriär, säger Mimmi Nurmela om flytten till Växjö och fortsätter:
  • - Efter att ha pratat med klubben kände jag mig säker på att klubben och jag kommer att bli en perfekt kombination rent fotbollsmässigt. Mitt första intryck av klubben har varit väldigt positivt.

På frågan vad hon ser fram emot detta år svarar Mimmi Nurmela utan att tveka:

  • - Jag ser fram emot att komma in i en tuffare tränings- och matchmiljö där jag kan utmana mig själv samt bidra med min erfarenhet, styrka och mina förmågor i lagets backlinje. Jag kommer att göra mitt bästa för att vi som lag ska nå våra mål.

Därefter smyger ett härligt leende fram och Nurmela tillägger:

  • - Längtan att flyttlasset äntligen ska gå till Växjö är över och jag ser fram emot att lära känna laget mer och mer för varje dag som går.

Växjö DFF säger lämpimästi tervetuloa Mimmi!

ANNONS