Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Växjö DFF förlänger med sin lagkapten Emma Pennsäter

Emma Pennsäter, lagkapten, har skrivit på för säsongen 2024! 

- Det känns jättekul och motiverande att få möjlighet att fortsätta den satsning som vi påbörjat. Det blir mitt fjärde år för den klubb och stad som jag trivs så himla bra i, säger Emma Pennsäter.

Den nyblivna 26-åriga mittbacken började spela fotboll som åttaåring i Bunkeflo IF, som tre år senare slogs ihop med Limhamns IF och blev LB07. 2014, året Emma skulle fylla 17 år, värvades hon till FC Rosengård där hon samma år gjorde sin A-lagsdebut i Svenska Cupen. Den damallsvenska debuten kom året efter, 2015. Hennes genombrott i FC Rosengård kom dock 2016, där hon spelade 12 ligamatcher. Inför säsongen 2017, gick Pennsäter på ett lån till danska Brøndby IF, som är ett av Danmarks främsta lag i högstaligan i Danmark. Ett år senare, 2018, värvades Pennsäter till Kopparbergs/Göteborgs FC där hon spelade säsongerna 2018 & 2019 innan hon värvades till ligakonkurrenten Vittsjö GIK. Efter sammanlagt 54 damallsvenska matcher värvades Pennsäter till Växjö DFF där hon nu har skrivit på för sitt fjärde år för klubben.

- Jag ser fram emot att se hur vi kan bygga vidare på det vi påbörjat att bygga under framförallt de senaste två åren. Min förhoppning är att vi kan hitta en lägstanivå som är jämnare och en högstanivå som når nya höjder, säger Emma Pennsäter.

I Växjö DFF spelade Pennsäter sig snabbt till en given startspelare, det visar om inte annat statistiken. 2021: 21 ligamatcher, 2022: 26 ligamatcher och 2023: 26 ligamatcher, varav hon startade samtliga matcher de senaste 2 säsongerna. Dessutom blev hon vald till A-lagets lagkapten redan säsongen 2022.

- Det är oerhört hedrande och ett fint förtroende jag har fått från spelare och ledare, vilket självklart betyder jättemycket. Dessutom är det ett uppdrag jag trivs med och tycker är superkul, säger Emma Pennsäter.

Emma Pennsäter har även sammanlagt 34 ungdomslandslagsmatcher, varav 22 i U23-landslaget, på sitt CV.

Dennis Popperyd, sportchef, om förlängningen:

- Denna förlängning känns otroligt bra och att vi får behålla vår kapten kommande år betyder mycket. Emma har visat just med sitt ledarskap hur mycket hon betyder för övriga i truppen både på och sidan av plan. På planen är hon väldigt bolltrygg vilket blir en betydande faktor i den trupp vi bygger nu och eftersom hon kompletterar detta med sin säkerhet i defensiven så blir denna förlängning viktig för 2024. Vi är glada över att ha kvar Emma här inom våra väggar! 

Växjö DFF är glada över att ha kvar sin lagkapten och ser fram emot att se dig i våran svarta tröja även nästa säsong Emma!

ANNONS