Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Växjö DFF anställer Samu Kauppila som Head of Performance

Växjö DFF anställer Samu Kauppila som Head of Performance, som både fystränare och physioterapeut, vilket innebär att han blir ansvarig för all fysisk status hos spelarna. 

Samu Kauppila, som är född och uppvuxen i Finland, har över 10 års kunskap och erfarenhet inom fysträning och physioterapi. De senaste 6 åren är han dessutom specialiserad inom damfotboll, där han skrev sitt examensarbete om korsbandsskador (ACL) hos kvinnor. 

- Utvecklingen av damfotbollen har under lång tid varit mitt största intresse. I min forskarutbildning studerade jag ACL-skadorna för kvinnlig fotboll och spelarens prestation efter en sådan skada. Jag byggde upp min studiebakgrund med både rehabiliterings- och prestationsbaserade moduler och kongresser där jag i min hybridroll i Växjö DFF kommer att kunna använda min kunskap så brett som möjligt och hälpa klubbens spelare och lag, säger Samu Kauppila. 

De senaste sju åren har Kauppila arbetat i Helsingforsområdet, där han började som fysioterapeut i innebandyligan och sedan i blandade roller som fystränare och sjukgymnast i fotboll, i både herr- och damlag. De senaste tre åren arbetade han fräst som fystränare i FC Honka, som spelar i Kansallinen Liiga (högstaligan i Finland). Utöver det var han även fysioterapeut för herrarnas futsallandslag i Finland. Från och med januari 2024 kommer han nu alltså tillhöra Växjö DFF som Head of Performance. 

- Växjö DFF övertygade mig från första mötet. Det är en ära att få jobba i den här typen av målmedvetna fotbollsklubbar på högstanivån. Klubbens filosofi om hur saker och ting ska göras i vardagen för att utveckla vårt lag och våra spela går ihop med min egna och resten av ledarstabens filosofi och det känns som en lång väntan på januari och att jag kan komma igång med mitt arbete fullt ut, säger Kauppila och fortsätter: 

- När jag besökte Växjö beundrade jag anläggningarna och staden jag kommer att få jobba i. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa tränarna och spelarna att vi får en framgångsrik säsong i Damallsvenskan 2024. Det fysiska i toppfotbollen ökar mer och mer och jag ser fram emot att hjälpa klubben att hålla jämna steg i den utveckligen. Jag kommer jobba stenhårt för en långsiktig tillväxt av både A-laget och vår akademi. Sedan är mina planer att lära mig bättre svenska och så hoppas jag kunna utmana tränarstaben i deras interna badmintonspel. Jag hoppas även kunna hitta ett passande Växjölag i någon lägre division att spela fotboll i. 

Dennis Popperyd, sportchef, om anställningen: 

- Vi tar nästa steg i organisationen med en roll som vi brukar säga att det är något vi ska ha i organisationen. Jag kan inte med ord säga hur viktig rollen är för spelarnas fysiska status både fysträningsmässigt men också på physiosidan. Att ha Samu här som har koll på varje spelares fysiska status och är med spelaren vid skador både när det händer men också under hela rehabiliteringsprocessen är en stor styrka i organisationen. Samu passar väl in på vår profil där han är utbildad både till fystränare och physioterapeut. Han tänker också likadant som jag och ledarstaben i vad vi vill framåt samt att han själv även är hungrig på utmaningen vilket jag själv ser som något som passar in väl hos ytterligare ledare i staben.  

Denna rekrytering innebär att vårt tidigare samarbete med Tommy Karlsson avslutas i och med årsskiftet. Vi vill tacka Tommy för hans insatser under året. 

Växjö DFF hälsar sin nya lagkamrat varmt välkommen och ser fram emot samarbetet med dig Samu! 

ANNONS