För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Uddamålsförlust borta mot Vittsjö

Det blev förlust med 0-1 (0-1) mot Vittsjö GIK under söndagen, där publiken på Idrottsparken bjöds på en jämn fight men delvis lite slarvigt spel.

Höstomgången har startat upp med tufft motstånd i ett par matcher, med Hammarby hemma förra helgen och nu Vittsjö på bortaplan. Söndagens match på ett soligt Vittsjö idrottspark startade i full fart och med en övervikt för Vittsjö i bollinnehav. Fysiskt stod vi upp bra i närkamperna och relativt snabbt var vi med i matchen. Det defensiva arbetet fungerade bra men vi var alldeles för slarviga offensivt och skapade väldigt lite eget spel. Elin fick fram en boll till Kemppi, men skottet gick utanför. Vittsjö har flera starka namn i laguppställningen och #6 Markstedt och #16 Gorry skapade stor oro i vår backlinje. Lollo i mål gjorde en räddning på mållinjen, men precis när vi tyckte att vi har kontroll på läget gör Vittsjö 1-0. Det är en märklig situation i den 36:e minuten där bollen studsar runt i vårt straffområde och där #2 Grant tilldöms målet. Vittsjö leder i paus.

Andra inleds i hemmalagets färger, men ganska snabbt tar vi tag i bollen och får till ett bättre spel över hela planen. Fortfarande slarv men nu har vi betydligt längre spelsekvenser.  Alex skapar mer ytor i mitten och vi går förbi på kanterna med Larkin och Stokki. Hörnstatistiken svänger över till vår fördel och i 53:e minuten har vi ett jätteläge där Kemppi skjuter och där Vittsjös målvakt mirakelräddar. I nästa sekvens har Fia ett skott i kryssribban och här hade det varit rimligt med ett VDFF-mål. Vi jagar sedan vidare men skapar bara ett par lägen till med bl a skott av Elin och Kemppi, där båda går precis utanför stolpen. Vittsjö går på knäna i slutet men det blir inga fler mål i matchen.

Vittsjö pustade ut och det hade känts rättvist med delad poäng, men flest mål vinner och vi gratulerar Vittsjö till segern. Ny tuff bortamatch nu till helgen när vi åker till Piteå. Bra fight tjejer!