För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

DET HÄR ÄR

NYHETER

Tvärstopp borta mot Piteå

Tvärstopp och förlust 2-5 borta mot Piteå. Foto: Ronny Johansson

Trots bra känsla och dubbla mål på bortaplan blev det klar förlust 2-5 (0-2) mot Piteå, i den 20:e omgången av Damallsvenskan.

Efter en bra resa upp till Piteå under lördagen kände vi oss väl förberedda för söndagens tuffa bortamöte mot Piteå på ett blåsigt LF Arena. Vi fick en utmärkt start och redan i den tredje minuten hade Dessi ett skott i stolpens utsida. Vi hade vinden i ryggen och ägde mycket boll under första kvarten, där även Kemppi hade ett bra läge.

Piteå var sylvassa i sina kontringar och högg på varje misstag vi gjorde. På en omställning i 19:e min flyttar Piteå upp mycket folk och efter ett par avslut och någon räddning från Lollo trycker hemmalaget in 1-0. Kändes tungt och möjligen lite för enkelt och nu tar Piteå över och #11 Cecilia Edlund gör sedan sitt andra mål för dagen fram till 2-0 i den 23:e min. Vi ger inte upp utan krigar vidare och skapar tryck mot Piteå-målet i periodens slutskede, men kommer inte till några riktigt klara målchanser.

Tuff och jämn start i andra, där Piteå tar över allt mer och på en kontring gör hemmalaget 3-0 alldeles för enkelt i minut 56. Tvärstopp och jobbigt läge men här fortsätter vi kämpa och bara två minuter senare reducerar Stokki till 3-1. Ett riktigt Stokki-mål och hennes första i högsta serien, där bollen forceras in i mål efter inlägg från Heidi. Här har vi sedan en stark period, med bl a avslut på mål av Dessi och med halvtimmen kvar byter vi in Thea och Nesrin. Fortsatt tryck mot Piteå-målet och i 66:e drar Elin upp en attack centralt och frispelar Kemppi, som snyggt sätter 3-2. Tyst på läktarna.

Match igen och vi firar på bänken, men här tappar vi fokus och släpper nästan på avspark igenom #10 Anam Imo som på egen hand går rakt fram och klipper in 4-2. Vi försöker komma tillbaka en gång till och i den 70:e minuten har Kemppi ett skott i insida stolpe. Medan vi chansar lite fortsätter Piteå att vara sylvassa i sina omställningar och på en kontring i 70:e fastställer #9 Tuva Skoog slutresultatet till 5-2. Tvärstopp!

Spelmässigt en ganska bra insats men vi släpper in för många mål och vi behöver vara tuffare i vårt försvarsarbete. Att göra två mål borta mot Piteå borde innebära att vi får med oss poäng hem. Samtidigt bara att lyfta på hatten och gratulera Piteå till segern och till en väl genomförd match. Spelledigt nästa helg och vi får nu ladda om inför de avslutande viktiga omgångarna av Damallsvenskan. Bra jobbat tjejer!