För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Tung förlust borta mot Linköping

Vi har alltid haft svårt för Linköping borta och dagens möte blev inget undantag. Trots stark Växjöstart och ledning med 0-2, där båda målen gjordes av Larkin; vänder Linköping på matchen och vinner med tennissiffrorna 6-2.

Vi har i tävlingssammanhang inte tagit poäng borta mot Linköping och har knappt ens gjort mål. Därför blev vi positivt överraskade när Larkin på vår första hörna från Alex sätter 1-0. Fem minuter senare kommer vi i ny attack och Kemppi får fram bollen till Larkin som snyggt sätter 2-0 vid stolpen. Tyst på läktaren trots storpublik och i den 20:e min är det nära att vi gör mål igen. Linköping har mest boll och är hela tiden farliga i sina avslut och i 25:e tvingas Lollo göra en avancerad fotparad på ett närskott. Linköping blir allt mer stressade och radar upp anfall, där vi lyckas hålla dem utanför oss. Med fem minuter kvar av första får de dock hål på oss vid en hörna och ett par minuter senare kommer kvitteringen, när vi är allt för passiva vid en frispark. 2-2 i paus där matchen hade kunnat se helt annorlunda om vi lyckats hålla ledningen 2-0 till paus.

Nya tag i andra och här är Elin nära att bryta Linköpings målvakt direkt i inledningen. Ny LFC-hörna i 52:a som skruvas direkt i mål och när nu Linköping leder, slår de av på tempot. Vi får plötsligt mer tid och kan lyfta upp spelet. Nesrin har ett avslut på mål och Larkin har en jättechans på en hörna, men skottet går precis utanför målburen. Båda lagen gör ett par byten, där LFC får upp tempot igen och tar tillbaka kommandot i matchen. 4-2 kommer på efterspelet från en ny LFC-hörna och 5-2 är snyggt på en kontring. På stopptid fastställer Linköping storsegern till 6-2 på en ny hörna. Tennis-siffror och vår avslutning är verkligen inte bra. Något vi nu lägger bakom oss och istället blickar framåt. Vi har flera viktiga matcher innan denna serie är slut.

Glädjande idag var att Bella Afram gjorde allsvensk premiär när hon hoppade in i slutet av matchen. Omgångens resultat gör också att vi ligger kvar på 10:e plats i tabellen. Nu kämpar vi hela vägen, tjejer!