För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

DET HÄR ÄR

NYHETER

Stark träningsseger mot IFK Norrköping

Bryndis Nielsdottir gjorde 2-0 efter en halvtimme. Foto: Ronny Johansson

Lördagens träningsmatch mot IFK Norrköping slutar med seger 3-1 (2-0). Publiken inne i Tipshallen bjöds på match där båda lagen ville vinna och samtliga våra tidigare möten mot IFK har varit jämna och tuffa drabbningar. En bra värdemätare där Växjö DFF drog längsta strået och i flera avseende visade att man som lag tagit steg framåt.

Växjö DFF tar ledningen efter 7 minuter genom Elin Nilsson, som på volley möter ett inlägg från Nesrin Akgün. Nesrin oroade motståndaren hela tiden längs högerkanten och stod också för flera fina brytningar i sin roll som högerback. Hela backlinjen gjorde det bra idag, men nämnas måste Emma Holmqvist som med säkerhet och ett stort lugn manövrerade bort IFK:s duktiga centrala anfallare Leidhammar och Cato. Även vår nya målvakt Maja Bay Østergaard visade snabbt att hon skulle bli svår att passera, med flera fina ingripanden i matchinledningen.

Efter halvtimmen kom 2-0 efter ett fint anfall där Elin Nilsson passar fram Bryndis Nielsdottir, som effektivt sätter bollen i mål bredvid målvakten (bilden). Sammantaget en riktigt bra första halvlek och ett stort kliv framåt. Vi vinner hörnstatistiken med 2-0.

I andra sätter Peking en högre press på oss och lyckas trycka upp laget. Vi blir lite stressade och gör några små misstag, men vi håller ihop laget bra och bygger tillbaka lugnet. När pressen börjar ebba ut anfaller vi och i 59:e minuten kommer 3-0 på en snabb omställning där Sophia Redenstrand från vänsterkanten når in till Nesrin Akgün som på volley klipper in bollen i nättaket. Från en ytterback till en annan, riktigt snyggt och nu hänger Norrköping med huvudet!

Vi fortsätter skapa många hörnor, där statistiken säger 7-4 i andra, och på två av dessa har vi bollen i mål, men flaggan är uppe för offside. Vi gör flera byten från minut 70 och framåt och på en av dessa kliver Mimmi Nurmela in som mittback, vilket är premiär i den svart tröjan. IFK ger inte upp utan skapar flera målchanser och till slut kommer 3-1 av Svea Rehnberg, efter en bjudning från oss. Lite okoncentrerat i matchavslutningen men sammantaget en riktigt bra prestation. Härligt jobbat tjejer!