Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Sommarhälsning från Växjö DFF

Sommarvärmen är redan här, doften av blommor från midsommarkransar sitter kvar i håret och tränare, spelare & sportchef är på en välförtjänt semester. På kontoret smyger det förbi någon enstaka spelare för att hämta träningskläder inför en Greklandsresa. 

Kvar på kontoret sitter Patrik och jag, med varsin chokladboll i handen, i samtal om året såhär långt. Sportsligt sammanfattar vi att starten av säsongen 2022 präglades av många nya ansikten i och kring laget, med Dennis som ny sportchef sedan oktober i spetsen. Sjutton spelare lämnade efter degraderingen från OBOS Damallsvenskan och in kom elva nyförvärv från åtta olika klubbar (varav flertalet i OBOS Damallsvenskan) samt att tre spelare lyftes upp från den egna akademien. Vid sidan om är Olof Unogård ny som huvudtränare och Matilda Bergstrand som assisterande tränare.

Försäsongen innehöll både tränings- och tävlingsmatcher i form av gruppspel i Svenska Cupen. Där blev det hedersamma förluster mot FC Rosengård och Linköping FC medan seriekollegan Alingsås besegrades på hemmaplan. I träningsmatchen efter besegrades allsvenska nykomlingen IFK Kalmar med 1-3 på Guldfågeln Arena.

Seriespelet har hittills präglats av stor dominans i många matcher men där det blivit några kryss för många. Med en match kvar av vårsäsongen (efter sommaruppehållet) står laget på sju vinster och fem oavgjorda. Positivt är att laget är fortsatt obesegrade, vilket endast serieledaren IK Uppsala kan matcha. Det är fortfarande en väldigt tajt toppstrid och drömmen om allsvenskt avancemang lever i allra högsta grad.

Även våra akademilag har fått nya ansikten bland tränarna, där Desirée Saad som huvudtränare för F19 tillsammans med Emil Ejermo (tidigare F16 Dam, numera assisterande F19 samt huvudtränare F17) lett F19 till spel i Serie A till hösten - ännu en gång stort grattis för det! 

Något av det härligaste att se var dock över 100 barn på vår fotbollsskola förra veckan, där glädjen denna sport ger så många av oss blev tydlig. Ett och annat framtidslöfte tror vi definitivt också på och OJ vad många som blev förvånade över vilken koll våra tjejer har på internationella spelare och lag på både dam- och herrsidan. För oss ett stort bevis på att det vi gör är otroligt viktigt för tjejer i Växjö men även runtom i landet. 

På tal om barn och ungdomar har vi strax över 250 aktiva spelare utspridda i våra tio bar- & ungdomslag vilket gör att vi tillsammans med Akademin & A-laget erbjuder en aktiv vardag genom fotbollen för över 300 tjejer & unga kvinnor i Växjö. Dessutom är vi igång med ”Kul med boll” som fortfarande växer för nästan varje träningstillfälle. För oss i Växjö DFF är det viktigt att utveckla våra spelare oavsett nivå och utan våra fantastiska tränare, lagledare & föräldrar hade vi inte kunnat säga att vi tillsammans gör allt vi kan för att erbjuda våra tjejer en fin utveckling och utbildning. Ett megastort tack till varenda en av er som dagligen drar det stora lasset för våra tjejer!   

Vill även passa på att rikta ett stort tack till alla våra spelare och föräldrar som deltagit i våra försäljningsinitiativ som gör det möjligt att bedriva vår verksamhet och öppnar dörrar för alla att kunna vara med. Genom fler försäljningar hoppas vi även se många av våra lag på olika cuper, både i Växjö och andra delar av landet. För att inte tala om vår egen cup Scandic Sparken som är i full planering.

På kontoret kan vi säga att vi börjar lära känna varandra mer och mer och tillsammans med vår styrelse diskuteras det dagligen över hur vi kan hitta vår plats inom sporten, staden och samhället. Fler partners hittar till oss och ser vilket värde vi har både för vår förening och alla i den samt det vi vill försöka vara för Växjö. Det vore fel att säga att vi är i land, med publiksiffror som tyvärr inte ger våra och andra spelare runtom i landet vad de förtjäna. Personligen tror vi att det är publiken, det vill säga DU där hemma, som kan få till den avgörande skillnaden för fotbollens framtid. Med er kommer ett större intresse från olika håll. Så efter sommaruppehållet hoppas vi på att se många mammor och pappor med sina döttrar och söner på Visma Arena, sjungandes på hejaramsor! 

De som redan befinner sig på alla våra hemmamatcher är vår fantastiska matchorganisation, ingen nämnd – ingen glömd – men på riktigt gänget, stort tack för all er hjälp, engagemang och den glädjen ni kommer med till varje match. Tillsammans blir vi starka och oavsett att många av oss jobbat hela veckan så kommer ni med ett stort leende på läpparna på lördagar.

När jag tackade ja till det här jobbet för nästan exakt ett år sedan nu, så var det just känslan av en gemenskap och att få göra saker tillsammans med andra som lockade mig allra mest. Jag tror inte på att armbåga sig fram, enskilda stjärnor i ett lag eller att ensam är stark. I Växjö DFF ska vi göra det tillsammans och som jag alltid sagt – vem som helst ska kunna hitta sin roll i vår förening. Det är precis så jag tycker att vi nu arbetar och ska fortsätta göra i höst. 

Med det sagt önskar vi i Växjö DFF er alla en riktigt härlig sommar och glöm inte att sätta på teven ikväll när det äntligen är dags för invigningen av sommarens höjdpunkt: Fotbolls-EM 2022! 

/Laura Solterbeck, Klubbchef 

ANNONS