Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Obesegrade Växjö DFF tillbaka i OBOS Damallsvenskan 2023

För ett år sedan åkte Växjö DFF ur OBOS Damallsvenskan. Klubben beslöt då att tiden i Elitettan skulle bli ett ytterst tillfälligt besök. Ett nytt lagbygge med nya spelare och en ny tränarduo med Olof Unogård och Matilda Bergstrand sattes samman och idag är det klart att Växjö DFF är tillbaka i OBOS Damallsvenskan 2023 efter att ha hittills gått igenom säsongen obesegrade. Med två matcher kvar har klubben chansen att bli historisk som första lag att gå igenom Elitettan obesegrade.

Efter lördagens slutsignal i Borås där Växjö DFF mötte Bergdalen och vann med 0-2 står det klart att klubbens höga målsättning är uppfylld och att efter en hittills fantastisk säsong är VDFF tillbaka i svensk fotbolls finrum för femte säsongen i klubbens korta historia.

Växjö DFF bildades så sent som 2014 men redan sedan 1986, när Växjö FF bildades, har vi bedrivit flick- och damfotboll på breddnivå där föreningens huvudfokus är att se till att tjejer får så bra förutsättningar som möjligt inom fotbollen. 2014 började klubben sin resa mot Damallsvenskan genom att börja med spel i division 1. Två säsonger senare, i slutet av 2015 stod det klart att VDFF spelade i Elitettan 2016. Den första säsongen resulterade i en fin tredjeplats. Året efter, 2017, tog vi poängrekord när Växjö DFF vann Elitettan med 69 poäng, och Damallsvenskan 2018 var ett faktum. Fyra år senare hann vi med att placera oss på en sjundeplats (2018), en niondeplats (2019) och en sjätteplacering (2020) innan vi ramlade ur 2021.

Frånvaron från högsta ligan blev dock kortvarig i och med att Växjö DFF redan nu, med två matcher kvar att spela, är klara för OBOS Damallsvenskan 2023.

  • Jag är otroligt stolt över den resa vi har gjort. Vår ambition var att bygga ett riktigt bra lag där sammanhållning och höga ambitioner stått i fokus och det har vi verkligen lyckats med. Vi fick ihop en skicklig grupp spelare som snabbt blev sammansvetsat till ett riktigt bra lag och som utvecklats på ett jättefint sätt hela säsongen, säger Olof Unogård, A-lagstränare i för Växjö DFF. Vi har blivit otroligt svårslagna och förtjänar verkligen att vinna serien. Nu ska vi se till att gå obesegrade även i de sista två matcherna innan vi startar förberedelserna fullt ut inför den allsvenska återkomsten.
     
  • Vi i Växjö DFF tror stenhårt på att det är viktigt att kunna erbjuda tjejer ett livslångt fotbollsintresse. Vår vision är ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, till bästa tänkbara utbildning”.  Då undersökningar visar att över 60 % av unga flickor i Sverige idag saknar kvinnliga förebilder inom idrotten känns dagens vinst och uppflyttning som ett ännu viktigare kvitto för vår verksamhet och för Växjö som stad, säger Laura Solterbeck, klubbchef för Växjö DFF.


För frågor,

 

Laura Solterbeck, Klubbchef Växjö DFF                                        Olof Unogård, A-lagstränare

O76-113 69 05                                                                                       070-373 28 46

laura.solterbeck@vaxjodff.se                                                          olof.unogard@vaxjodff.se

 

ANNONS