För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

NYHETER

Oavgjort mot IK Uppsala kändes som förlust

Dessi Dupuy nickade in 1-0 efter 22 min på hörna från Alexandra Jonasson.

På söndagseftermiddagen tog vi emot IK Uppsala i solskenet på Visma Arena. Det var upplagt för jämn drabbning, där båda lagen kom med vinster i ryggen från sina tidigare matcher.

Uppsala börjar bäst och skapar ett par farligheter i matchinledningen, men vi äter oss in i matchen och gör 1-0 på hörna efter 2 min. Det är Alex som slår och Dessi som snyggt nickar in. Följs sedan av en stark period där vi bjuder både på snyggt spel och på flera skott på mål.

Dock blandar vi fina spelsekvenser med mycket slarv och otaliga felpassningar, vilket ger en svängig tillställning där Uppsala kommer i flera farliga omställningar. På en frispark har Uppsala en boll inne i vårt mål, men domaren har blåst för hands. Med 5 min kvar av första lyckas vi gå runt på högerkanten, där Nesrin sätter in ett tidigt inlägg som Evve snyggt skarvnickar i mål till 2-0. Stort jubel på arenan och god känsla i paus.

Andra halvlek börjar med lite högre intensitet från Uppsala, som bl a har en boll i ribban efter en frispark. Men vi tar tillbaka kommandot i matchen och skapar flera lägen och med halvtimmen kvar har vi en boll inne till 3-0. Det är Larkin som bryter in och skjuter i stolpen och Elin som följer upp och rullar in returen. Dessvärre har assisterande domaren höjt flaggan för offside, vilket vi i efterhand kan konstatera var felaktigt.

Uppsala åt sig nu allt mer tillbaka in i matchen men med kvarten kvar kändes ändå som att vi hade kontroll på läget. I den 79:e minuten drar Matilda Eriksson Kristell i Uppsala ett långt inlägg från sidlinjen, som seglar in över Lollo till 2-1. Detta tänder Uppsala som trycker upp ännu mer spelare och tre minuter senare lyckas forcera in 2-2 genom Klara Folkesson. Vi byter in nya spelare och ställer om till motattack, men matchen slutar oavgjort.

Det blev bara en pinne, vilket kändes som en förlust när slutsignalen ljöd, men sammantaget en bra fight och givet lägena kanske ett rättvist resultat. Vi behåller vår position i tabellen och laddar nu inför bortamötet mot FC Rosengård nästa helg. Bra jobbat tjejer!