För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

DET HÄR ÄR

NYHETER

Oavgjort i Smålandsderbyt

Smålandsderbyt slutade 1-1 efter en jämn och tuff kamp. Foto: Ronny Johansson

Det såg länge ut att bli seger för Växjö DFF i söndagens Smålandsderby, men mål av IFK Kalmar i sista sekunderna av stopptid innebar slutresultatet 1-1 (1-0).

Riktigt varmt och vårens sista match i OBOS Damallsvenskan, Smålandsderby och en fin publik på 674 personer på Värendsvallen. Trots de goda förutsättningarna blev det här en relativt svängig och lite slarvig tillställning. Kalmar börjar bäst och har också mest boll och skapar ett par fina lägen längs vår högerkant. Kvarten in i matchen skapar vi en hörna, som Alex slår och som Evve nickar in och vi har 1-0 i derbyt. Här har vi sedan en stark period, där vi bl.a. har ett friläge och här borde vi ha kunnat avgöra matchen. Istället kommer Kalmar tillbaka i slutet av halvleken och skapar tre hörnor och tvingar Lollo till en jätteräddning.

Jämn kamp i starten av andra. Två lag som krigar och ibland lite slarvigt från båda håll. Lollo gör ny jätteräddning nere vid stolpen i den 50:e matchminuten. Stokki kommer in med 25 min kvar och skapar oreda i Kalmarförsvaret. Med 10 min kvar river hon loss en boll nere hos Kalmars målvakt, går runt men sätter bollen klockrent i stolpen - Nära 2-0 igen! Istället en nervös avslutning där domaren möjligen fick en för framträdande roll. Flera frisparkar och på den sista i 94:e minuten nickar Kalmar in 1-1 genom inbytta #12 Maja Landin.

Matchen är slut och det kändes ju som en förlust, trots delad poäng. Samtidigt gör Kalmar det bra och våra gamla kamrater Amanda och Violah står för fina insatser och skapar flera målchanser - Sammantaget var nog slutresultatet rättvist. När vi nu summerar vårsäsongen skall vi vara nöjda med våra 18 poäng och att vi ligger kvar på en fin 8:e plats i serien. Bra jobbat tjejer och nu går vi på välbehövlig ledighet. Tack till alla ni som stöttar oss och vi önskar trevlig sommar!