Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Mållöst och en poäng mot Kristianstad

Söndagens hemmamatch mot Kristianstads DFF slutade oavgjort 0-0. Sammantaget en stark lagprestation och en taktiskt väl genomförd match, där Växjö var närmast att vinna och också mest nöjda med poängen.

Vi var inte nöjda med avslutningen mot Linköping senast och fokus låg på att få till en bra prestation under alla 90 min, där Olof i snacket innan match även eldade på truppen med att vinst skulle innebära säkrat kontrakt. Kristianstad tillhör topplagen i tabellen men vi har pressat Beta och hennes duktiga spelare tidigare. Jämn start och lägen åt båda hållen, där vi skapar två hörnor redan inom 5 min men där båda lagen försvarar sig väl. Vi har flyttat runt lite i backlinjen där vi nu var tillbaka till en uppställning med Fia, Thea, Pennan och Tilde, som gör det bra och som denna eftermiddag i princip aldrig släpper KDFF förbi sig. 

Fokus på försvarsarbete där båda lagen står relativt lågt, vilket ger ganska få chanser. Elin får fram en djupledsboll till Kemppi, där publiken inte håller med linjedomaren om att det var offside. Larkin river sig loss och har ett skott precis utanför och även Kemppi testar målvakten som enkelt avvärjer. KDFF har ett lurigt inlägg som är nära att studsa in och har ett par avslut som dock går utanför Hensleys stolpar. Halvleken avslutas sedan med ett skottläge på volley för Elin, där bollen dock går långt utanför. 0-0 i paus.

Vi inleder piggt i andra och har två riktigt fina anfall, där vi dock inte tar oss till avslut. Beta har ändrat lite i taktiken och nu jagar KDFF:s forwards mycket högre upp i defensiven. Skapar större stress på oss men backlinjen ihop med Hensley löser uppgiften bra, trots en del utmaningar och ett visst sus genom publiken vid ett par tillfällen. Efter en Växjöhörna får vi till ett returinlägg där Nesrin är nära att nicka i mål, men även nu har linjedomaren flaggan uppe. Med halvtimmen kvar lägger KDFF i högsta växeln och får dessutom ett par halvfarliga frisparkar. Hensley tvingas till ett par svettiga räddningar där hon håller bollen. Uppoffrande spel där bl a Tilde dubbelblockar skott från nära håll. KDFF har i minut 78 dessutom ett skott precis utanför Hensleys högra stolpe, där några av de tillresta skåningarna trodde att bollen skulle gå in. 

Men vi håller tätt idag och Hensley håller nollan. Matchavslutningen går till Växjö där vi trycker upp spelet och skapar flera lägen. Dessi har kommit in och får mycket boll och den vassaste chansen i min 80 går via henne till Elin och ut till Fia som från vänsterkanten sätter in till Elin, som nickskarvar i ribbans underkant. Riktigt nära men matchen slutar mållöst.

Riktigt bra jobbat tjejer och verkligen en stark laginsats där vi fightas hela vägen. Känns som en vunnen poäng och nu 6 poäng ner till kvalplats.

ANNONS