För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Krigarinsats belönades med en tung DFF-poäng

Mesta mästarna på besök i Växjö en måndagskväll. Upplagt för tuff drabbning och det blev det också. Efter en stark laginsats kniper Växjö DFF en poäng efter 1-1 (0-1) vid full tid.

FC Rosengård är ett topplag med många namnkunniga spelare och är alltid trevliga att ha på besök i Växjö. I år fightas man inte om seriesegern och möjligen har laget slagit av lite på farten. Fullt möjliga att hota och ta poäng av och Olof snackade innan match om att få till en prestation över alla 90 minuterna. Och visst har vi gjort det förr, både spelat oavgjort och även besegrat mesta mästaren.

Matchinledningen går dock klart till FC Rosengård som skapar ett par avslut och får också till en hörna. Vi spelar dock tryggt försvarsspel och Lollo i målet gör en grymt bra match idag. Efter 20 min börjar vi jämna ut chanserna och bl a Dessi ligger bakom ett par attacker på vår högerkant. På vänstersidan händer det mycket kring Larkin som hela tiden stör Rosengårds uppspel och som tar sig förbi längs kanten. Efter halvtimmen lägger Alex en frispark som Elin är nära att touch-nicka in.

När tempot går ner något och vi känner att vi har kontroll på matchen, hugger Rosengård blixtsnabbt när vi inte får till ett uppspel i försvarslinjen. Snabbt skott där nyförvärvet #16 Mai Kadowaki stöter in 0-1 på returen i 39:e minuten, vilket även blir halvtidsresultatet.

Fortsatt fokus och bra snack i paus och vi kommer ut med fart och nästan direkt attackerar vi centralt där Elin frispelar Dessi, som snyggt sätter 1-1 förbi en utrusande målvakt. Stort jubel från läktaren där 487 personer var på plats och verkligen ett fint mål. Nu försöker Rosengård vrida upp tempot igen och med halvtimmen kvar skapar de ett par farligheter men Lollo har full koll på skotten och är även aggressiv i luften. Tilde gör en fantastisk insats på vänsterbacken och där kommer ingen förbi, samtidigt som hon är med upp i våra motattacker. Tilde blir utsedd till hemmalagets bästa spelare.

Avslutningen blir sedan gastkramande där Rosengård trycker på och vi försvarar oss smart. Tuffa närkamper och på mittfältet smäller det rejält. Båda lagen har varsin straffsituation men domaren vinkar avvärjande. Vi byter in Nesrin och Stokki och lyckas få till ett par kontringar, där bl a Elin har en nick på mål. Vi håller i bollen bra och de sista minuterna är vi faktiskt på Rosengårds planhalva. Det slutar 1-1 på Visma arena och det kändes som en seger när domaren blåste av. Tung Växjö-poäng och riktigt bra kämpat tjejer!