För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Jämn kamp mot Linköping FC

En jämn kamp mot Linköpings FC, där Mimmi Nurmela gjorde Växjös mål. Foto: Ronny Johansson.

Det blev en jämn kamp i fredagens träningsmatch mot Linköpings FC, som slutade med förlust 1-2 (0-0).

Trevligt med Linköping på besök och första halvleken var välspelad, där två bra lag visade upp ett starkt försvarsspel. Halvleken avslutades med ett fint läge där Alexandra vann bollen högt upp och frispelade Bryndis, men skottet gick utanför. LFC:s bästa chans kom precis innan domaren blåste till paus, där en kontring gav ett rent avslut framför mål men där Maja räddar snyggt.

Vi byter målvakt i paus och Tilda gör en monsterräddning när Kapocs är igenom i 53 minuten. Strax innan dess har vi haft vår bästa målchans, där Thordis frispelar Larkin men där skottet går högt över. Lite slarvigt släpper vi sedan till 0-1 i 54:e när Noor Eckhoff bombar upp bollen i första krysset. Fem minuter senare gör vi nytt enkelt misstag och tappar bollen i eget straffområde och LFC kan enkelt rulla in 0-2 genom Ella Lundin. Slarvigt, men här rycker vi upp oss och sista halvtimmen är sedan riktigt bra!

Vi kommer till flera bra avslut, där både Dessi och Elin har tunga skott precis utanför målramen. Med 10 minuter kvar får Victoria ett bra läge men skottet blockeras ut till hörna i sista stund av backen. På hörnan trycker Mimmi in 1-2 och vi fortsätter att forcera mot LFC-målet. I slutminuten skapar Victoria en jättemöjlighet, men LFC-målvakten räddar det tunga skottet.

Sammantaget en bra träningsmatch och en god prestation från Växjö-lägret. Kul också med stor publik trots tidig start på fredagseftermiddagen. Bra jobbat tjejer!

Skribent: Ronny Johansson, lagledare