Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Inte Ensam - Utvärdering för hållbarhetsinitiativet på ålderdomshemmet Birkagården

Hållbarhetsinitiativ är viktiga - ännu viktigare för oss är att ingen ska behöva vara ensam!

Det bor över 2,6 miljoner människor i Sverige som är minst 60 år gamla. Av dessa bor 900 000 ensamma, vilket motsvarar närmare 35 procent av hela gruppen.

Emma Pennsäter (mittback & lagkapten) och Sophia Redenstrand (ytterback) om deras engagemang på Birkagården: 

"Det blir viktigt för oss att sätta guldkant på vardagen för de äldre/boende. Vi tror att den mänskliga kontakten blir avgörande då vi ser att den ofrivilliga ensamheten drabbar många äldre. Efter över ett år på Birkagården har vi nu börjat bygga relationer med de boende vilket skapar trygghet hos båda parter. Vi samtalar, promenerar och spelar spel och genom detta så lär vi oss av varandra och delar många skratt."

Med bakgrund till ovannämnda siffror startade vi vårt hållbarhetsinitiativ "Inte Ensam" hösten 2021 där huvudsyftet är att bryta den ofrivilliga ensamhet många äldre känner i sina service- och äldreboenden. Tillsammans med Växjö Kommun och Birgagården kommer två av våra A-lagsspelare på besök hos ålderdomshemmet Birkagården en dag, varannan vecka, i tre timmar för är att erbjuda en guldkant till de äldres vardag genom att besöka dem i sin egen hemmamiljö. Tid för att umgås över en kopp kaffe, spela spel, högläsning, IT-stöd och inte minst att erbjuda rörelse genom promenader, gymnastik eller spela Gåfotboll. Socialt och givande både för våra äldre och yngre samt ger en ökad förståelse för varandras vardag och tid i livet.

"Det vi kan konstatera är att vi är mycket nöjda med samarbetet! Personalen får hjälp med promenader och social samvaro. Flera av de boende längtar efter Flickorna (som de själva uttrycker det) och kan prata om vad de gjorde även lång tid efter att de var här! Detta är en otroligt bra insats för att minska den ofrivilliga ensamhetskänslan!", säger Eva Walden, Enhetschef Birkagården och fortsätter: 

"Tjejerna som kommer hit upplevs pigga, glada, snälla och har med sig en mycket positiv energi som smittar av sig till såväl personal som boende.  Ju längre tid som projektet fortskrider så blir det också en större trygghet mellan alla parter. Tjejerna är mycket självgående nu och kan ta en initiativ till olika aktiviteter. De vet nu vad olika boende uppskattar och hur de vill bli bemötta. De promenerar, (spelar spel  både brädspel, kort och digitala spel) eller sitter och pratar med någon. På den tiden som de är här hinner de oftast umgås med 2-5 personer, lite beroende på väder och dagsform hos de som bor på Birkagården. Vi ser fram emot en fortsättning till våren."

Tack till Växjö Kommun, personalen på Birkagården, våra spelare Emma & Fia och fantastiska Ica Maxi Stormarknad Växjö som gör det möjligt för oss att genomföra "Inte Ensam" ❤️

Tillsammans är vi starka 💙🖤

ANNONS