Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

God Jul & Gott nytt år önskar Växjö DFF

Julkorten har börjat trilla in, 700 g skumtomtar från samarbetspartnern Cleaning Support är nästan uppätna och spelare & ledare är på en välförtjänt semester. 

Återigen sitter Patrik och jag, denna gång med varsin skumtomte i handen, i samtal om året och hur vi redan nu i december har passerat införsäljningsrekordet för 2023 - vilket gör att vi står välrustade inför kommande år. Sportsligt kan vi konstatera att vi nått vårat mål att vinna Elitettan och därmed är tillbaka i OBOS Damallsvenskan. Att vi dessutom gått helt obesegrade genom hela säsongen och därmed blivit historiska samt att vår målvakt Louise Högrell tagit Svenskt rekord i längst hållen nolla är något vi både är stolta och tacksamma över att få vara med om. Samtidigt som A-laget har tuffat på har vårt F19 tagit hem seriesegern i Serie A höstspelet och ett SM-Silver i F19 serien, vårt F17 har utvecklats för varje träning och match och likaså har våra barn- och ungdomslag arbetat hårt både sportsligt och personligt genom värdegrundsfrågor, vunnit serier och framförallt haft kul på vägen. 

I denna hälsning vill jag dock inte lyfta det sportsliga särskilt mycket mer - vi har kämpat och gett allt och firat färdigt för att sedan i mitten av november ha fullt fokus framåt. Nya spelare har börjat presenteras där vi återigen hälsar landslagsspelarna Juliette Kemppi och Heidi Ellingsen varmt välkomna till klubben och ser fram emot att presentera fler spelare framöver. I samband med att nya spelare tas in, lämnar likaså några andra. Här vill jag rikta ett stort tack till både Lisa, Mimmi och Elin Karlsson som alla har varit en stor hjälp, ett lyssnande öra och energifulla kollegor som gjort mitt jobb enklare men framförallt roligare. Jag kommer att sakna er och ser fram emot att fortsätta äta luncher ihop. Om det är något negativt jag behöver lyfta kring arbetet inom fotbollsbranschen så är det nog just den biten - att människor kommer och går. 

I Växjö DFF är ordet gemenskap ett viktigt ledord - där vi vill att vem som helst, när och hur som helst, ska kunna vara en del av vår Växjö DFF-familj. Att människor kommer klingar fint med VDFF-familjen - att de lämnar gör helt enkelt lite ont. Jag är dock helt övertygad om att det behövs och att det är så vi skapar utveckling både i vår egna klubb men även för spelarna. Damfotbollen utvecklas enormt, där flera länder satsar ordentligt och äntligen ger kvinnor de förutsättningar vi förtjänar inom fotbollen. Jag nämnde ovan att vi redan nu i december har passerat intäktssiffrorna för kommande år 2023, inte bara från förra året, utan för alla år sedan vi startade 2014. För exakt en vecka sedan blev det officiellt att vårt samarbete med Vidagruppen fördjupas där Vida går in med tre miljoner till Växjö DFF för att belysa sponsorfördelningen 80/20 (Herr/Dam) och aktivt vara en del av en förändring. Återigen ett stort tack till er för att ni tillsammans med oss skapar rätt förutsättningar för kvinnor inom idrotten. 

I april hade vi klubbens allra första nätverksträff med åtta fantastiska partners på plats. Sedan augusti har vi hunnit ha ytterligare fem nätverskträffar där vi för varje nätverksträff ökade i antal partners och sista träffen i november avslutade vi med över 60 partners när Catarina Mård Löwenadler (ordförande) höll en inspirerande föreläsning om värdebaserat ledarskap. Vi har fått otroligt fin respons på träffarna och ser fram emot att fortsätta med dessa nästa år. Tack till Therese Lundstedt, Santhe Dahl, Anna Sjödahl, Eleonor Cserpes och Catarina för att ni delat med er av värdefull kunskap inom affärsutvecklande områden och ett stort tack till personalen på Östergatan som skämt bort oss med otroligt god mat, fina lokaler & dukning och fina bemötande. Ett sista men största tack till alla partners som varit på plats och gjort träffarna till ett härligt mötesforum - där vi tackar Smålands Skafferi, Global Invest & Almi företagspartner som gjort träffarna möjligt. 

I Växjö DFF trycker vi väldigt mycket på att vi inte bara utvecklar fotbollsspelare, utan människor i helhet. Därav är vi i full gång med att omarbeta vår värdegrund "Blå tråden" för att nästa år aktivt arbeta kring den i varje lag. Olika teman, såsom studieteknik, hur beter vi oss på nätet, psykisk hälsa, etc., kommer att beröras och här vill jag rikta ett stort tack till "mina kollegor" Cilla och Erik på RF-Sisu Småland som vägleder och hjälper oss ta fram material som vi ska kunna arbeta med i lagen. 

I min sommarhälsning i juni riktade jag ett tack till alla våra förälder och ledare, vilket jag såklart även vill passa på att göra nu. Där och då var planering för Scandic Sparken i full gång och i hela Oktobermånad var det många av er som ställde upp varje helg och gjorde cupdagarna för de olika åldrarna till härliga upplevelser för landets flickor. Ni ger våra flickor rätt förutsättningar inom fotbollen och oss på kontoret mycket energi. Utan er hade vi aldrig kunnat ha föreningen och jag ser fram emot att arbeta ännu tightare med er nästa år. 

Sist men inte minst vill jag rikta ett tack till våra spelare som engagerar sig i allt möjligt vi ber er om, men framförallt i våra hållbarhetsinitiativ. Fadderverksamhet, Inte Ensam på Birkagården, Pulspass på Norregårdsskolan, Kvartersfotbollen på Tallgården och Global Relations ihop med Kenswed Academy i Kenya. Att vara fotbollsspelare på damsidan innebär en annan kravbild än på herrsidan och genom våra hållbarhetsinitiativ försöker vi minska klyftor i samhället - där jämställdheten egentligen är det största hållbarhetsinitiativet vi har genom att vara en renodlad damfotbollsförening. Samhället går åt rätt håll men jag är rätt trött på att läsa om att vi kvinnor bara gnäller. Klart som fan vi gnäller när vi blir olika behandlade på grund av vilken kropp vi föddes med. 

Det här inlägget ska dock inte vara något gnälligt, jag är otroligt tacksam över våra partners som har förstått hur viktigt det är att ta ställning i frågan och gläds åt hur många fler ni börjar bli. Jag ska istället skicka en önskan till tomten att vi efter morgondagen har en sponsring på 50/50 mellan Herr och Dam inom idrotten så att vi nästa år inte behöver vara beroende av Santhe Dahl. Med detta vill jag ännu en gång tacka dig Santhe för att du gör det möjligt för mig att få jobba med det jag brinner för som mest - att skapa förutsättningar för kvinnor inom fotbollen. 

Ha nu en riktigt God Jul allihopa, fira in det nya året ordentligt och så ses vi i olika sammanhang nästa år! 
Stor kram till er alla önskar Laura Solterbeck 

ANNONS