Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Förlust mot serieledande BK Häcken

Det blev mycket försvarsarbete mot BK Häcken. Här Kemppi mot Anvegård. Foto: Ronny Johansson 

Det blev förlust med 0-3 (0-1) i dagens bortamatch mot BK Häcken på ett soligt Bravida arena. Trots resultatet bjuder vi upp till en bra fight i värmen! 

BK Häcken leder serien och ställde ett starkt lag på planen och inledde också matchen med en kraftig anstormning. Fd VDFF-spelaren Anna Anvegård stod bakom flera farliga inlägg framför vårt mål, men vi spelar bra försvarsspel och värjer oss. Pennan och Maria dirigerar försvarsarbetet på ett klokt sätt, men hörnstatistiken talar sitt tydliga språk med 5-0 efter kvarten. Här någonstans kommer vi åt bollen och har vårt första anfall 20 min in i matchen. Häcken är snabbt tillbaka på vår planhalva och i nästa attack skjuts bollen upp på Amandas hand och lite hårt tilldöms Häcken straff. Gult dessutom på Amanda som därmed missar nästa match. Lollo går åt rätt håll men #10 Rubenssons straff går in till 1-0. 

Större bollinnehav från oss nu men vi kommer till för få avslut. Häckens omställningar är vassare och 33 min in i matchen gör Lollo en jätteräddning på ett friläge. Första halvlek slutar sedan med press från Växjö DFF, där vi är riktigt nära att göra 1-1 på en dubbelhörna och efter det skott från både Nesrin och Evve.

I andra är vi förberedda på ny offensiv från Häcken och vi håller ställningarna bra, men får samtidigt löpa mycket. Häcken fortsätter bjuda publiken på fint passningsspel och kommer allt närmare vårt mål i sina avslut. I den 58:e minuten räddar Lollo ett tungt skott från nära håll, men returen stöts in av #10 Rubensson till 2-0. Vi fortsätter fightas och skapar ett par lägen, där Elin kommer runt på kanten och där Evve har två avslut på mål. Vi byter in flera spelare och riktigt kul att se Thea B tillbaka på planen igen efter skadeuppehållet. 

Matchen avslutas med ytterligare flera vassa chanser från Häcken där Lollo fortsätter att storspela och tippar ett par skott över, men där hemmalaget till slut gör 3-0 på stopptid efter att Heidi först täckt skott och där #22 Bergman Lundin kunde dundra in andraläget. Bra kämpat tjejer och vi behåller trots förlusten vår 8:e plats i tabellen. Dagen bjöd även på en härlig TV-intervju med Nesrin före match, och nu laddar vi upp inför två viktiga matcher innan ledigheten. Först Örebro borta och sedan Kalmar hemma. Hoppas vi ses då! 

ANNONS