För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Förlust mot Hammarby i höstpremiären

Det blev förlust 0-3 (0-1) hemma mot Hammarby i återstarten av Damallsvenskan. Matchen var länge öppen och den stora publiken bjöds på en god kamp och stämningen var riktigt trevlig på Visma arena.

Höstpremiär och härligt med Hammarby på besök som har en mycket namnstark trupp och som alltid drar mycket publik. Resturangen öppen och publik runt hela arenan och fantastiskt kul med hela 1120 personer på läktarna. De svenska VM-spelarna Jonna Andersson och Madelen Janogy uppmärksammades och gratulerades för matchstart.

Precis som befarat startade sedan matchen i högsta fart och Hammarby skapar flera lägen framåt. Janogy ligger bakom flera av anfallen och det blir också hon som klipper in 0-1 i den 16:e minuten. Här reser vi oss och istället för fortsatt Hammarbypress så lyfter vi upp spelet och ökar bollinnehavet. På högerkanten bjuder Tilde och Nesrin på fint spel och publiken jublar när vi går till attack. Nu är det också vi som skapar målchanserna där Kemppi har ett par skott på mål. Flera gånger kommer vi runt på vänsterkanten via Larkin, som obekymrat utmanar halva Hammarbys backlinje. På ett av dessa inspel är vi ytterst nära att kvittera, men bollen går utanför. Samtidigt fungerar vår press och vårt försvarsspel bra och sista halvtimmen i första halvlek är en mycket stark VDFF-period.

Andra startar sedan med fortsatt fint Växjöspel och vi skapar bl a två hörnor, som dock blir resultatlösa. Matchen är fortfarande helt öppen men nu kommer Hammarby i allt farligare omställningar. Kvarten in i andra får Hammarby en hörna, där vi inte får undan bollen och Boye Sørensen gör 0-2. Målet följs av en stark Hammarbyperiod, där vi får försvara oss mycket och där Hensley i målet sätts på prov och gör ett par räddningar. Med 20 min kvar får vi till lite tryck igen mot Hammarbymålet men Tamminen i mål håller rent. Istället blir det sedan 0-3 genom inbytta Smilla Vallotto i 77:e och detta blir också slutresultatet.

Nivika Fastigheter utsåg Heidi till matchens lirare och vi tackar alla i publiken och gratulerar samtidigt Hammarby till segern. Själva tar vi med oss det positiva från bl a den starka perioden i första halvlek in i de kommande matcherna mot Vittsjö och Piteå. Bra jobbat tjejer!