Bli medlem i Växjö DFF

close
För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Medlemsavgift
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

Tack för din ansökan!

Vi återkommer med information om ditt medlemsskap
close

DET HÄR ÄR

NYHETER

Förlängning och djupdykning med Dessislava Dupuy

Nu står det klart att Dessislava Dupuy kommer att tillhöra Växjö DFF:s A-trupp även under säsongen 2024. 

Nedan får vi berättelsen om hur hennes adoptivmamma tog Dessi till olika idrotter som väldigt ung där hon redan som femåring började spela fotboll. Vägen till college, vidare till amatörfotboll i Frankrike och hur hon slutligen hamnade i Sverige. 

Ungefär samtidigt som Dessi föddes i Bulgarien började hennes mamma Laura adoptivprocessen i USA. Två år senare fick Laura äntligen beskedet att hon fick adoptera Dessi.

- Jag minns inte mycket av den tiden i livet alls, men min mamma berättade hur hon reste till Varna (Bulgarien) för att hämta mig och vi pratar ofta om roliga händelser från våra första veckor och år ihop. Hittills har jag inte hunnit med att resa till staden där jag föddes, men jag har varit tillbaka i Bulgarien några gånger. Första gången var för att få mitt pass för att kunna spela fotboll i Italien. Vi trodde att det skulle vara en snabb process på några dagar men det slutade med att jag fick vänta en hel vecka där jag satt på hotellet och väntade på att passet skulle bli klart. Det var lite surrealistiskt att vara tillbaka på platsen jag föddes. 

Dessis mamma tog med henne till olika sporter redan som väldigt ung, där hon slutligen började spela fotboll som femåring. 

- Jag är ensambarn så det var ett sätt för mig att vara runt andra barn men också vara att vara aktiv. Jag fortsatte att spela hela mellanstadiet och gymnasiet samtidigt som jag spelade basket och på den tiden var jag även väldigt intresserad av musikteater. Det slutade med att jag gick på Lynchburg College i min hemstad i fyra år och det var där fotboll blev min främsta sport. Det hände väldigt mycket under dessa år med min självmotivation och beslutsamhet att bli en bättre fotbollsspelare. Min seniorsäsong var en säsong att minnas med 27 vinster och 1 oavgjort. Vi var det första laget i Lynchbegrg colleges historia som tog sig till ett NCAA National Championship.

Dessi lämnade college med att slå skolans flest gjorda mål-rekord, som amerikansk medborgare och nationsmästare. Därefter fick hon möjligheten att åka till Frankrike och bo hos en värdfamilj samtidigt som hon spelade amatörfotboll.

- Det var första gången jag bodde längre än 15 minuter hemifrån så det var en enorm anpassning. Säsongen gick bra, det slutade med att vi tog oss upp till 2:a divisionen.

Efter Frankrike fick hon sitt första proffskontrakt med Verona i Italien där hon stannade i två år innan hon skrev på för ett lag i Florens för ett halvår. 

- Första säsongen i Verona var tuff både fotbollsmässigt och språkmässigt, men jag träffade fantastiska människor där och njöt av den italienska livsstilen med mycket kaffe och avkoppling. Ungefär amtidigt som jag flyttade till Florens började även Covid. Jag minns när jag var i Florens att jag väldigt gärna ville spela i Sverige så när erbjudandet från KIF Örebro kom blev jag väldigt glad. Även om laget inte gjorde det så bra i rankingen det året njöt jag verkligen av livet i Sverige och människorna jag träffade här. Sen kom jag äntligen till Växjö förra året och det var ännu en speciell säsong. Laget hade precis åkt ur Damallsvenskan så var det riktigt spännande att få vara en del av laget som tog sig tillbaka in i Damallsvenskan genom att vinna Elittetan. 

När Dessi kom till Växjö fick hon göra det med två av sina tidigare lagkamrater i Örebro, Olivia Mattsson och Sophia Redenstrand. 

- Dehär året är vår tredje säsong som vi spelar ihop och det är väldigt unikt och speciellt att vi har fått utvecklas tillsammans i och med olika lag. Vi har fått se varandra utvecklas som fotbollsspelare men även som människor. 

Här i Växjö har Dessi dessutom träffat kärleken som även hon är aktiv inom sport, men som professionell dansare och koreograf. 

- Hon är en fantastisk dansare, koreograf och person. Jag dansade själv när jag var yngre så det är väldigt roligt när hon lär mig koreografi. Jag är rätt dålig jämfört med henne men vem vet, någon gång när jag är klar med fotbollen och hon har sin egna studio så kan jag tänka mig att ta upp dansen.

När Dessi värvades till Växjö var målet att skapa en flexibel trupp där flera spelare kan användas på flera olika positioner. Ett pussel där Dessie är en viktig pusselbit med sina styrkor att snabbt kunna anpassa sitt spel utifrån olika positioner. 

- Det finns både för- och nackdelar med att byta positioner så mycket i olika matcher men jag gillar verkligen utmaningen! Det är en möjlighet för mig att anpassa och utveckla olika färdigheter. Jag tror också att lagets kultur är så pass stark där vi alla pushar varandra hela tiden att prestera på vår högsta nivå. En sak jag uppskattar mest med att ha Olof och Matilda som tränare är att de skapat ett öppet kommunikationsklimat med stor respekt för varandra. Samtidigt som allt är väldigt professionellt där båda hjälper mig att bli den bästa spelaren jag kan bli finns det utrymme för att skämta med varandra och ha roligt. 

2021 anslöt Dessi till det Bulgariska landslaget, något som hon nog aldrig egentligen vågat drömma om att det skulle ske. 

- Jag blev kontrakterad av deras tränare och ville testa på det. Jag förväntade mig aldrig att spela i ett landslag men tänkte att det skulle va en häftig upplevelse att se hur det skulle vara. 

På frågan om vilka spetskvaliteter hon har så är hon tydlig.

- Jag är anpassningsbar och väldigt snabb. Men jag behöver utveckla min vänsterfot och mina en-mot-en-duellstyrkor. 

Nu har Dessi varit i Växjö i snart två år och hon har nyligen signerat för ytterligare ett år.

- Jag är hedrad att ännu en gång få signera med Växjö. Jag tror verkligen att klubben kan bygga en framtid med ett lag i den övre halvan av tabellen och jag ser fram emot att vara med på det! Dessutom är Växjö en mysig stad med lagom storlek för mig, med närhet till naturen och så finns de bästa caféerna här! 


Kort fakta om Dessislava "Dessi" Dupuy: 

Född: 1993
Spelar helst: Det beror ärligt på dagsformen. Jag gillar att göra mål och att assistera och det kan hända både som winger och vänsterback. 
Andra idrotter: Basketboll, Volleyboll och Friidrott
Vad gör du en ledig dag?: Fikar såklart! 
 

Sportchef Dennis Popperyd om förlängningen med Dessi: 

"Det här är en förlängning med en spelare som ger oss många olika valmöjligheter i spelet. Dessi är en väldigt flexibel spelare som kan anpassa sig till spelet på många olika positioner. Hon har framförallt regerat på vänsterkanten och visat sin speed där både offensivt och defensivt. En jätteviktig förlängning inför nästa års säsong!"

Växjö DFF säger stort grattis och ser fram emot att följa din tredje säsong i våra färger Dessi!

ANNONS