För att bli medlem ber vi dig att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan. Frågor om medlemskap ocha avgifter besvaras via e-post: info@vaxjodff.se
Faktura på medlems- och träningsavgift skickas via e-post eller till hemadress om e-post saknas i våra register. Du kan välja att betala medlemsavgiften* till bankgiro eller Swish.

close

DET HÄR ÄR

NYHETER

BK Häcken var numret större i Svenska Cupen

Det blev förlust 0-3 (0-1) i årets första tävlingsmatch borta mot BK Häcken i Svenska cupen. Vi möter ett mycket starkt lag med många individuella stjärnor, där resultatet inte gick vår väg men där vi skall vara nöjda med flera delar av vår insats.

Det här var en match som startade i full fart. När det hade gått tre minuter hade Nesrin Akgün räddat en boll på mållinjen och Kafaji i Häcken hade ett skott i ribban. Vi står dock upp bra och Maja Bay Østergaard med backlinje håller rent framför mål. Vi jobbbar oss in i matchen och kommer på kontringar. I tolfte minuten får vi till ett fint anfall där Tilde Johansson lägger på djupet till Elin Nilsson som får in bollen till Thórdis Ágústsdóttir, men där #13 Falk mirakelräddar i Häckens mål. Vi avvärjer Häckens nästa anfall men i vårt eget uppspel bjuder vi i 13:e minuten på ett självmål, som givetvis kändes lite jobbigt. Nya tag och vi spelar relativt jämnt med hemmalaget under första halvlek. BK Häcken har de farligaste chanserna och med 10 min kvar till pausen gör Maja Bay Østergaard en grymt fin dubbelräddning från nära håll. Hörnstatistiken 3-2 i Häckens favör och sammantaget en bra insats i första, där vi följer vår matchplan och jobbar bra defensivt.

Hemmalaget växlar upp i starten av andra halvlek och vi får försvara oss i långa perioder. Nu har Häcken solen i ansiktet och det stör deras uppspel inledningsvis. Vi har dock svårt att hålla i spelet och komma till avslut. Kvarten in i andra går vi bort oss vid flera tillfällen och blir direkt straffade. BK Häcken gör snyggt 2-0 och 3-0 inom fem minuter via #23 Schröder och nyinbytta #14 Nilden. Även vår tidigare lagkamrat #28 Anvegård (bilden) bidrar stort i Häckens offensiva spel och gör en bra match, men blir mållös denna dag. Här är Häcken absolut numret större och matchen är avgjord, men vi byter in Dessi Dupuy och Sophia Redenstrand och lyfter oss. Bland annat skapar vi ett friläge på högerkanten, där Falk i Häckenmålet räddar Larkins skott. Vickan kommer in på slutet och vi får till ett farligt frisparksläge, som dock blir resultatlös.

I slutminuterna har Häcken ett par riktigt farliga chanser, där Maja Bay Østergaard räddar skott och där Emma Pennsäter rensar på mållinjen. Det blir inga fler mål på ett soligt men kallt Bravida Arena och domaren blåser av. Bra insats trots allt, tjejer!